Pressmeddelande

Skanska bygger kontorsområdet Stockholm New
- knyter ihop Södermalm och Hammarby Sjöstad

Stockholm New är namnet på det nya kontorsområdet som Skanska bygger i Hammarby Sjöstad. Området kommer att rymma totalt 4 500 arbetsplatser och utmärkas av ett 28 våningar högt hus med kontor, restauranger, kultur och en skybar.

Skanska ska bygga kontorsområdet Stockholm New strax söder om Skanstullsbron. Området kommer att knyta ihop Södermalm med Hammarby Sjöstad och den nya framväxande stadsdelen Söderstaden. Stockholm New är det första steget i det nya område där Skanska även planerar att utveckla och sälja bostäder för omkring 750 boende. 

– Stockholm New ligger på promenadavstånd till Skanstull och Gullmarsplan med tunnelbana och bussar och tvärbanan som går precis utanför dörren, säger Caroline Arehult, VD Skanska Fastigheter Stockholm.  

Stockholms New kommer att rymma 55 000 kvadratmeter och husera runt 3 500 arbetsplatser. I ett andra steg byggs kontor nere vid vattnet för ytterligare ungefär 1 000 arbetsplatser. Målet är att skapa ett område som inte bara rymmer arbetsplatser utan även service, restauranger och kultur. 

– Målet är att kvarteret ska vara en mötesplats som lever mer eller mindre dygnet runt. Det ska vara en urban miljö som kan locka en medveten och kräsen publik. Utöver kontor tänker vi oss att här ska finnas bland annat utställningslokaler, restauranger, skybar, parker och en amfiteater, säger Caroline Arehult, VD Skanska Fastigheter Stockholm.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Caroline Arehult, VD Skanska Fastigheter Stockholm, tel: 010-448 11 12
Edvard Lind, presschef, Skanska AB, tel: 010-448 88 08.
Direktnummer för media, tel: 010-448 88 99

Om Skanska i Sverige
Skanska är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 10 000 medarbetare och intäkterna för byggverksamheten uppgick 2011 till cirka 27 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2011 cirka 1 100 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.